Для нормального здоров'я та розвитку собаці необхідно багато умов. Це і правильне харчування, і догляд, але й дуже важливе спілкування з господарем, яке проявляється в активних іграх, які приносять вашому улюбленцю і вам велике задоволення.

Крім того, в ігровій формі собака легко піддається навчанню та дресируванні. Гра також тренує серцево-судинну, дихальну та нервову систему вашого вихованця, покращує роботу суглобів. Для повноцінної гри собаці необхідні різні за формою та призначенням іграшки. За їх відсутності собака сам знаходить для гри предмети, знайдені на вулиці чи вдома. У тому числі гілки дерев, брудні пластикові пляшки, домашні тапки, шматки відірваних собакою шпалер, дитячі іграшки та багато іншого, що попадеться їй під лапу. Такі іграшки можуть зашкодити здоров'ю собаки. За відсутності іграшок ваш улюбленець може завдати істотної шкоди меблів, взуття та інтер'єру вашої квартири.

З усієї кількості іграшок можна виділити ТОП-5 найпопулярніших:

На першому місці – іграшки Holland Animal Care, що видають звук у чутному та в ультразвуковому діапазоні. М'які іграшки Wooly Luxury із міцного флісу та полотна видають звук у чутному діапазоні. Серія іграшок Comic Ultrasonic видає звук у ультразвуковому діапазоні. Такий звук не розбудить сплячу дитину, не потурбує сусідів і не зможе набридти вам, тоді як собака її чудово чує і реагує на неї. Ці іграшки випускаються у вигляді кумедних звірят із текстилю: коней, собачок, ведмедиків, овечок, бобрів, зайчиків. Також ваш собака може зацікавити туба з відсіками для ласощів.

На другому місці – ігрова серія Сhuckit, до якої входять різноманітні іграшки: м'ячики (з непередбачуваною траєкторією руху, що світяться, високопідстрибують і жувальні), гумові гантельки, іграшки для перетягування. Особливу цікавість у цій серії іграшок представляють м'ячики з повітряними отворами, за рахунок чого відсутня перешкода диханню собаки. Також популярні іграшки з ультразвуковим писком у вигляді м'ячиків із натурального каучуку.

На третьому місці – різнокольорові м'які м'ячики, закріплені на шнурі. М'ячики кріпляться до навколишніх предметів за допомогою присоски, завдяки чому вони не можуть загубитися. Ці іграшки підійдуть для цуценят та невеликих собак.

На четвертому місці – іграшки для кидання та перетягування компанії PLAY. Вони досить міцні та довговічні. Собакам дуже подобаються спільні ігри з господарем, у яких вони беруть активну участь. Такі ігри сприяють розвитку у собак сили та витривалості, тренують серцево-судинну та дихальну систему.

На п'ятому місці – іграшки Karlie-Flamingo для жування у вигляді кісточок, маленьких звірят, м'ячиків та іграшки з відсіками для ласощів. Іграшки для жування можуть займати собаку тривалий час. Особливо собаки люблять пожувати іграшку, наповнену улюбленими ласощами.

Іграшки випускаються різної форми та розмірів, вони зручні для захоплення та утримання. Іграшки для собак безпечні у використанні, тому що виготовляються з нетоксичних, нешкідливих для здоров'я собаки матеріалів. Іграшки легко виявляються в траві, в чагарниках, завдяки контрастному забарвленню. Іграшки для собак легкі та не тонуть у воді, їх можна швидко відмити від забруднення. Зазвичай для вихованця краще вибрати кілька іграшок, на всі випадки життя.

Враховуючи потреби собаки та аналізуючи, що найбільше собаки люблять для гри, зоологи, дизайнери та інженери розробляють все нові і нові іграшки для собак. Умовно всі види іграшок для собак можна поділити на кілька видів.

Різні за формою

  1. М'ячі
  2. Тарілки
  3. У вигляді кісточок
  4. У вигляді різних тварин
  5. Іграшки різної геометричної форми
  6. За призначенням

Для активних ігор

  • Підвищеної міцності
  • Заспокійливі
  • Для дресирування та навчання
  • Розвиваючі інтелект
  • Для жування та чищення зубів
  • Охолодні
  • Зі спеціальними відсіками для ласощів

За звуком, що видається

  1. Хрусткі
  2. Крякаючі
  3. Пищаючі

Видають звук в ультразвуковому діапазоні.
За матеріалом, з якого вони виготовлені

  • Гума
  • Каучук
  • Вініл
  • Текстиль
  • Комбіновані матеріали

Регулярно купуйте захоплюючі іграшки вашому вихованцю і ви забезпечите йому міцне здоров'я та відмінний емоційний фон!